Welke soorten dakbedekking zijn er?

Dakbedekking Plat Dak - Info Over Soorten Bedekking & Kosten!

Table of ContentsHellend Dak: Soorten Dakbedekkingen - Livios Dakbedekking - Alle Kosten In ééN Handig Overzicht Dakbedekking Plat Dak - Info Over Soorten Bedekking & Kosten! Groene Dakbedekking - Groendak Aanleggen Een Overzicht Van De Verschillende Soorten Dakbedekking Dakbedekking Schuur - Dordrecht - Haaswijk Dak B.v. Dakbedekking In Alle Soorten En Maten - Woonleven Dakbedekking [Soorten + Prijsinformatie] Dakbedekking - Alle Kosten In ééN Handig Overzicht Dakbedekking Plat Dak - Hessels & Van Bruggen Legt Het Uit Soorten Dakbedekking : Prijzen En Materialen - Bkg Dakwerken Welke Soorten Dakbedekkingen Zijn Er? - Wonen & Inrichting Soorten Dakbedekking - Hs Dakdekker Alkmaar Wist Je Dat Er Meer Dan 10 Soorten Dakbedekking Zijn? ≥ Dakenblog - Blog - Welke Dakmaterialen Voor Uw Dak? Dakbedekking - Ervaren Dakdekkers [Gratis Dakinspectie] Is Mijn Dak Geschikt Voor Een Sedumdak? - Naturegreen


Een dakbedekking beschermt je woning tegen allerlei natuuromstandigheden en bepaalt ook het uitzicht ervan. Is je huidige dakbedekking aan vervanging toe? Of zoek je naar de ideale dakbedekking voor je nieuwbouw? In dit artikel vind je een overzicht van de verschillende soorten dakbedekkingen en hun prijzen. En dat voor zowel hellende als platte daken.



Die plaatst je dakbedekking volgens de regels van de kunst en werkt enkel met hoogwaardige materialen. Ontvang gratis offertes op maat. Er bestaan verschillende soorten dakbedekkingen voor een hellend dak: dakpannen, leien, dakplaten, rieten dakbedekking, zinken dakbedekking, een groendak, … Hieronder een overzicht van de meest voorkomende dakbedekkingen en hun eigenschappen.

Hellend Dak: Soorten Dakbedekkingen - Livios

Je kan kiezen uit betonnen dakpannen (goedkoper en snel te plaatsen) en keramische dakpannen in klei (duurder, maar authentiekere look en langere levensduur). Welk type je kiest, hangt vooral af van je budget en het gewenste uitzicht voor je hellend dak. Qua vorm kan je dan weer gaan voor holle of platte dakpannen, afhankelijk van de hellingsgraad van je dak.

btw en plaatsing): 30 à 50 jaar (afhankelijk van kwaliteit en plaatsing) Op zoek naar een exclusievere uitstraling van je hellend dak? Dan kan je onder meer kiezen voor een leien dakbedekking. Het gaat om een relatief lichte dakbedekking in vergelijking met dakpannen, maar leien zijn wel iets duurder. Bovendien neemt de plaatsing van leien meer tijd in beslag.

Is Mijn Dak Geschikt Voor Een Sedumdak? - Naturegreen

a. kiezen voor een open rieten dak. Het riet ligt dan op de panlatten, waardoor het aan de binnenkant van de dakconstructie zichtbaar blijft. Verkies je een grotere brandveiligheid en minder kans op tocht en stof? Dan is een gesloten rieten dak (schroefdak) een betere keuze. Hierbij ligt het riet op een gesloten ondergrond (isolatieplaten, multiplex, …).

Zink is door zijn grote flexibiliteit ook ideaal om gebogen en ronde daken mee te bedekken. : 90 à 110 euro per m² (incl. btw en plaatsing): 70 à 100 jaar (afhankelijk van kwaliteit en plaatsing) Een groendak komt vooral op platte daken voor, maar je kan het ook laten plaatsen op een hellend dak.

ᐅ Dakbedekking Plat Dak? - Mogelijkheden & Prijsinfo [2022 ]!

Deze groendaken bestaan vooral uit mossen, vetplanten en kruiden. Ze zijn een pak lichter dan intensieve groendaken en vergen ook minder onderhoud. De dikte van zo’n groendak ligt onder de 20 cm. Let op: bij daken met een hellingsgraad groter dan 35 graden zijn speciale technieken nodig om de verschillende lagen op hun plaats te houden.

btw en plaatsing): 50 à 70 jaar (afhankelijk van kwaliteit en plaatsing) Niet elke dakdekker is gespecialiseerd in elke soort dakbedekking. Sommige vakmannen zullen bv. vooral dakpannen plaatsen, terwijl andere in de eerste plaats ervaring hebben met leien. Wil je zeker zijn van een optimaal, duurzaam eindresultaat? Kies dan zeker voor een dakdekker met de juiste specialisatie.

Verschillende Soorten Dakbedekking - Dakdekker In Haarlem



Start je aanvraag hier. Ook voor platte daken bestaan er verschillende soorten dakbedekkingen: EPDM, bitumen, PVC dakbedekking, een groendak, … We zetten de vaakst voorkomende dakmaterialen en hun prijzen op een rij. EPDM is een waterdichte en onderhoudsvriendelijke rubbersoort. Deze dakbedekking is iets duurder dan bitumen, maar daar staan tal van voordelen tegenover.

Deze relatief goedkope dakbedekking voor een plat dak is vervaardigd uit aardolie en verkrijgbaar in verschillende kleuren. Bitumen kost iets minder dan EPDM, maar de levensduur is ook korter. Een dakdekker brengt bitumen aan in stroken en met 1 of meerdere lagen. Dat kan met een koude verlijming of een warme hechting.

Welke Soorten Dakbedekking Bestaan Er Voor Hellende Daken?

Een specialist verzekert je van advies op maat en een correcte plaatsing met kwalitatief materiaal. : je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij dakdekkers actief in je buurt via onze offerteservice. Start je aanvraag hier. De prijzen voor dakbedekking variëren . De exacte kostprijs hangt af van verschillende factoren zoals de oppervlakte van jouw dak, het type dak en uiteraard de soort dakbedekking die je kiest.

btw en plaatsing). Voor dakbedekking voor platte daken kan je rekenen op een prijs tussen € 40 à 230 (incl. btw en plaatsing). Bekijk de richtprijzen per type dakbedekking. : dit zijn slechts richtprijzen. Bovendien kunnen de prijzen verschillen per dakdekker. Om zeker te zijn van een correcte prijs doe je er daarom goed aan om offertes aan te vragen bij 2 à 3 verschillende dakdekkers.

Soorten Dakbedekking - Hs Dakdekker Alkmaar

Ontvang en vergelijk vrijblijvend voorstellen van gespecialiseerde dakdekkers via de offertepagina. Er bestaan dus heel wat verschillende soorten dakbedekkingen, elk met hun eigen kenmerken, levensduur, prijs, … Maar wat is nu de beste dakbedekking voor jouw project? Dat hangt in grote mate af van: : bij hellende daken zijn dakpannen, dakplaten en leien de populairste dakbedekkingen.

Een groendak kan je dan weer zowel op platte als hellende daken (afhankelijk van de hellingsgraad) laten plaatsen. : zoek je naar een eerder goedkope dakbedekking? Dan kom je bij hellende daken al snel uit bij dakpannen en dakplaten. De goedkoopste dakbedekking voor een plat dak is bitumen (of roofing).

Soorten Dakbedekking - Dakdekker

Bij een plat dak is een groendak de duurste optie. : een dakbedekking bepaalt in grote mate de look van je woning. Hou je van een landelijke stijl? Dan is een rieten dak of een groendak ideaal. Wil je eerder een moderne dakbedekking laten plaatsen? Dan is een zinken dak een interessante optie.

Zo is bitumen (roofing) iets goedkoper dan EPDM, maar de levensduur is ook korter. Bij hellende daken hebben natuurleien en een zinken dakbedekking de langste levensduur. Maar welke soort dakbedekking je ook kiest, de levensduur staat of valt met de kwaliteit van het materiaal en een vakkundige plaatsing. : binnen de verschillende soorten dakbedekkingen heb je vaak ook nog verschillende uitvoeringen.

ᐅ Dakbedekking Plaatsen? - Mogelijkheden & Bespaartips ...



voor betonnen of keramische dakpannen? Liever kunstleien of natuurleien? En welke vorm, kleur en afwerking van dakplaten passen het best bij jouw dak? Vraag hierover zeker advies op maat aan een professionele dakdekker. Bij een nieuwe dakbedekking ga je best niet over een nacht ijs. Wil je zeker zijn van de juiste keuze voor jouw project? Vraag dan voorstellen aan bij verschillende dakdekkers actief in je buurt.



: je kan gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen actief in je buurt via het onderstaande offerteformulier: .

ᐅ Dakbedekking → [Kostenoverzicht 2022 ] & Handige Tips!

Voor een schuin dak kun je golfplaten, dakpanplaten of shingles gebruiken. Als je voor golfplaten gaat, kun je kiezen uit diverse materialen. Dakpanplaten zijn platen waarmee je snel een groot aantal dakpannen plaatst. Liever iets decoratiefs? Kies dan voor dakshingles, een trend die overgewaaid is uit de Verenigde Staten.

De keuze is reuze. Gelukkig zijn niet alle soorten dakbedekking geschikt voor ieder type dak, waardoor u al snel een aantal keuzes mag wegstrepen. In onderstaande schema ziet u de verschillende soorten daken, de levensduur en de totaalprijzen per m2 van de meest voorkomende soorten dakbedekking: De prijzen zijn inclusief: dakbedekking; arbeidskosten; verwijderen en afvoeren oude dakbedekking; plat dak: schoonmaken ondergrond.

ᐅ Dakbedekking Plaatsen? - Mogelijkheden & Bespaartips ...

** Een groendak wordt geplaatst op een onderlaag van PVC of EPDM. Wanneer uw dakbedekking toe is aan vervanging dan komen de kosten voor een groendak bovenop de kosten voor de onderlaag van PVC of EPDM. Een rijtjeshuis in Nederland met een hellend dak heeft gemiddeld een dakoppervlak van in totaal 100 m2.

Een zeer leuke bijkomstigheid: mensen die u voorgingen hebben door het vergelijken van diverse dakdekkersbedrijven tot wel 40% bespaard op hun klus. Geld besparen en de juiste keuze maken is zo heel eenvoudig. Als u daarbij kijkt naar het VCA Keurmerk, weet u zeker dat de de dakdekker specialisten kwalitatief werk afleveren.

Soorten Dakbedekking - Welke Soort Kiest U?

Nu gaan we iets dieper in op wat de soorten precies inhouden. We hebben ook hier weer onderscheid gemaakt in de soorten dakbedekking voor een plat en hellend dak. Een plat dak heeft het qua weersomstandigheden zwaarder te verduren dan een hellend dak. Stelt u zich eens een flinke plensbui voor, de regen glijdt dan met gemak het hellende dak af maar op een plat dak moet de regen opdrogen.



De onderstaande milieuvriendelijke materialen zijn geschikt om de vele weersomstandigheden te trotseren: Bitumen PVC EPDM Groendak Bitumen, in de volksmond ook wel roofing of dakleer genoemd, is al jarenlang de meest toegepaste dakbedekking voor platte daken en ontstaat tijdens de productie van ruwe aardolie. Het duurzame materiaal is makkelijk te plaatsen, bestendig tegen alle Hollandse weersinvloeden en zorgt ervoor dat u er de komende 25 jaar weer droog en beschermt bij zit.

Dakbedekking Plat Dak: Soorten En Prijzenoverzicht - 2022

Het onderscheidende vermogen van PVC is dat er ook een witte variant dakbedekking verkrijgbaar is. Witte dakbedekking heeft als voordeel dat het beter tegen hoge temperaturen bestand is, het materiaal is minder vatbaar voor UV-straling en houdt uw huis koel in de warme zomermaanden. Ook PVC heeft een levensduur van rond de 25 jaar.

Dit materiaal maakt de dakbedekking zeer elastisch waardoor EPDM nog beter tegen grote temperatuurverschillen kan. Dit merkt u in de levensduur, EPDM gaat namelijk tot wel 40 jaar mee. De langere levensduur komt ook voort uit dat EPDM van tevoren al op maat wordt gemaakt wat de kans op lekkages verkleint.

Dakbedekking Schuin Dak -- Dakdekkerwijzer.nl

Een groendak is niet alleen een plaatje om te zien maar heeft ook een aantal aantrekkelijke voordelen. Door het plaatsen van verschillende mossen, kruiden, grassen of zelfs struiken en bomen op uw dak zorgt u ervoor dat de levensduur van uw huidige dakbedekking wordt verlengd tot wel 50 jaar. De groene laag zorgt er namelijk voor dat alle Hollandse weertypes de onderlaag van het dak niet aantasten.

Het is zelfs mogelijk om van uw dak een leefbaar dak te maken waarop u in uw ligstoel volop van de zon kunt genieten. U heeft hiervoor wel een stevige dakconstructie nodig. Groen op een hellend dak behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Een hellend dak zien we in Nederland veruit het meeste terug op onze huizen, mede door de lange levensduur en de mooie stijlmogelijkheden.

Dakbedekking Plat Dak: Soorten En Prijzenoverzicht - 2022

Ondertussen is de keuze wel veel ruimer geworden. Diverse kleuren, mat/glans, formaten en vormen, voor ieder hellend dak is er wel de geschikte dakpan. Dakpannen laten leggen op uw dak blijven een hele goede keuze, ze zijn namelijk bestand tegen alle weersomstandigheden, kleurvast en milieuvriendelijk. U heeft de keuze uit de volgende 3 soorten: Al eeuwenlang worden er keramische dakpannen gemaakt door klei op hoge temperatuur te bakken.

Gaat u voor een lange levensduur, dan is de keramische dakpan van de 3 soorten de beste keuze. De keramische dakpan gaat namelijk 50 tot 100 jaar mee. Dit type dakpan bestaat uit uitgehard cement en is als dakpan eenvoudig te plaatsen wegens de grotere afmeting dan die van kleidakpannen.

Dakbedekking - Bitumen Epdm Pvc - Dakbeheer Zuid



Hier staat wel tegenover dat de levensduur van betonnen dakpannen wel korter is, namelijk rond de 30 jaar. Het laten aanbrengen van een beschermlaag kan de levensduur wel verlengen. Tot slot leien, een gesteente gemaakt door de aarde zelf die het dak een prachtige en unieke maar bovenal natuurlijke uitstraling geeft.

De gemiddelde levensduur van natuursteen leien is 40 jaar. Wat we steeds vaker gaan zien is een dak van metaal. Vroeger werd dit vooral toegepast omdat het praktisch was als dakbedekking. Metaal heeft namelijk de langste levensduur, is onderhoudsvrij, eenvoudig te plaatsen en buigzaam. Tegenwoordig is metaal als dakbedekking ook echt een waardevolle stijltoevoeging aan een woning, zeker wanneer u op zoek bent naar een strakke en moderne look.

Dakbedekking Soort, Welke Soort Kies Ik?

Dan weet u zeker dat u goed zit. De 3 soorten metalen voor op het dak zijn: Aluminium heeft de kortste levensduur van de 3, rond de 50 jaar, maar is wel de flexibelste. Heeft of wilt u een dak met aparte vormen, dan is aluminium geschikt om een bijzondere maar toch waterdichte constructie te maken.

Zink lijkt erg op het aluminium dak, is iets minder buigzaam maar heeft daarentegen als voordeel een lange levensduur van maar liefst 100 jaar. Wilt u dat uw huis opvalt en vindt u de metallic kleur nog iets te gewoontjes? Kies dan voor een koperen dak. De levensduur van koper zit tussen die van aluminium en zink in, namelijk rond de 80 jaar.

Een reactie posten

0 Reacties