EPDM Dakbedekking beste tips

Epdm Dakbedekking Laten Leggen Wat Kost Dit Per M²?



Als u uw platte dak van uw woning, uitbouw, veranda, dakkapel, carport, portiek of ander oppervlak wilt gaan bedekken, is EPDM dakfolie de juiste folie. Deze EPDM folie is voor platte- en licht hellende daken uitstekend te gebruiken. Platte daken vragen om een waterdichte bedekking. Op schuine daken moet de EPDM folie afwaterend aangebracht worden, zodat het water er van afloopt zonder dat het naar binnen dringt.

Onze kwaliteitsfolies zijn brandveilig en vragen weinig onderhoud. Als de folie eenmaal gelegd is, heeft het weinig onderhoud nodig. Door de lange levensduur van circa 50 jaar garandeert het u op dat vlak een zorgeloos bestaan, want de folie veroudert niet bij extreme weersomstandigheden. De kwaliteit blijft zoals ie behoort te zijn.

Een Dakbedekking Met Unieke Eigenschappen: Epdm

U kunt er op lopen voor onderhoud, als dat nodig is, ook bij extreme weersomstandigheden. Alle folies zijn 1,14 mm dik. Het is belangrijk dat de EPDM folie die u als dakbedekking gebruikt ruimte laat voor verdamping van woonvocht van binnenuit. Om te voorkomen dat aan de binnenkant van het dak condens ontstaat die na verloop van tijd schimmel veroorzaakt en een ongezonde atmosfeer in uw huis afgeeft.

Meer informatie hierover vindt u bij spinvliesfolie. Wij hebben al aangestipt dat de dakfolie die wij leveren vuurbestendig is. Maar wat houdt dat in, vraagt u zich wellicht af. Wij informeren u hier graag wat uitgebreider over. Dakfolie biedt bescherming tegen vliegvuur. De brandende vonken die op uw dak kunnen vallen als er brand is in uw omgeving, krijgen geen kans, het rubber vat geen vlam.

Epdm Dakbedekking - Dak - Installand.nl

EPDM dakbedekking koopt u geheel op maat bij EPDMXL. Onze ijzersterke EPDM dakfolie van het Nederlandse A-merk is verkrijgbaar met een dikte van 1,00 en 1,30mm dik en bevat geen talk. Onze EPDM dakbedekking is te gebruiken voor vele verschillende soorten daken en wordt binnen 2 werkdagen geleverd. Gaat u een tuinhuis, veranda, garage, uitbouw of bedrijfshal bouwen? Voor elk type dak verkopen wij EPDM dakbedekking op maat.

Bij aanschaf van onze EPDM ontvangt u een duidelijke Nederlandstalige handleiding voor de verwerking en plaatsing van de EPDM rubberfolie. Ook kunt u op onze website terecht voor een videohandleiding waarin stap voor stap wordt beschreven hoe u de dakbedekking plaatst. Mocht u voor of tijdens de verwerking van het EPDM vragen hebben dan staat EPDM XL uiteraard voor u klaar..

Epdm - Covermaster.nl

EPDM is van nature UV en ozonbestendig en bevat geen weekmakers die uit het materiaal treden. Dit maakt dat gedurende de gebruiksduur van EPDM dakbedekking de producteigenschappen nagenoeg onveranderd blijven. Sinds een aantal jaar groeit het marktaandeel. Steeds meer professionele verwerkers en architecten adviseren om voor EPDM dakbedekking te kiezen.

Dit maakt het mogelijk om nagenoeg ieder dak in één keer af te dichten. Eén van de voordelen van het werken met EPDM membranen is het werken met zekerheden. Onder de meest ideale en gecontroleerde omstandigheden worden in de fabriek homogene EPDM dakbanen onderling aan elkaar verbonden. Zo wordt het aantal te realiseren naadverbindingen en dus risico's tot een minimum beperkt.

Epdm Dakbedekking - Dak - Vihamij

Het aanbrengen of verwerken van de membranen kan op verschillende manieren. Zo kan de dakbedekking losliggend worden toegepast onder een geschikte ballast laag, volledig of partieel worden verkleefd, of mechanisch worden bevestigd. Uitgangspunt bij het bepalen van de bevestigingsmethode is vaak een windlastberekening. Welk type bevestiging er ook wordt gekozen, kenmerkend is een veilige verwerking zonder open vuur.

Voor gebouweigenaren een geruststellend gevoel en voor dakdekkers levert dit een aanzienlijke besparing op de verzekeringspremie. De grootste tegenhanger van EPDM dakbedekking is nog altijd de -traditionele- bitumen dakbedekking. Een prima product, maar qua levensduur, kwaliteit, duurzaamheid en prijs kan het allang niet meer tegen EPDM folie producten op. Niet voor niets wordt momenteel al één op de vijf daken afgedicht met EPDM dakbedekking.

Epdm Dakbedekking - Zinkunie

EPDM (afkorting voor Ethyleen, Propyleen, Dieen en Monomeer) is een synthetische rubber folie die zeer populair is voor dakbedekking van platte daken op schuren, terrasoverkappingen, dakkapellen en garages. Deze vorm van dakbedekking is extreem waterdicht, vrijwel onderhoudsvrij, goed bestand tegen weersomstandigheden en heeft een zeer lange levensduur. Met de juiste kennis en middelen is EPDM ook nog eens goed zelf te leggen.

EPDM laat zich daardoor leggen als 1 geheel. Het plaatsen van EPDM bestaat dus eigenlijk uit 3 handelingen: lijmen, leggen en aanrollen. Je hoeft dus niet aan de slag met branders en er is dus ook geen risico op brandgevaar. Dat EPDM dakbedekking steeds populairder wordt is logisch gezien de vele voordelen dan deze rubberfolie.

Epdm Dakbedekking - W. Barendregt

EPDM Rubber dak is de ideale dakbedekking voor alle platte en lichthellende daken, zowel geschikt voor nieuwbouw als voor renovatie van bestaande daken. EPDM dakbedekking is zeer eenvoudig zelf te plaatsen, is flexibel en blijvend elastisch. Deze eenlaags synthetische dakrubber is bestand tegen extreme weersinvloeden. De EPDM folie wordt aangeleverd op maat en in 1 stuk.

Onze Europese EPDM dakbedekking is eenvoudig te leggen en ook nog eens erg duurzaam. Het heeft een productgarantie van 15 jaar en een verwachte levensduur van minstens 50 jaar. Een groot voordeel van Europese EPDM dakbedekking is dat dit wordt geproduceerd zonder het gebruik van talk, waardoor het leggen extra makkelijk gaat.

Epdm Dakbedekking Online Kopen - Epdmxl

Dit komt voornamelijk door de vele voordelen van dit flexibele materiaal. We hebben er een paar voor u op een rijtje gezet: Het gaat minstens 50 jaar mee Het is eenvoudig zonder primers of branders aan te brengen Het is op de maat van het dak te bestellen én gemakkelijk op maat te maken Het is verkrijgbaar in 2 verschillende diktes, 1,30 en 1,00mm Het is te plaatsen op vele soorten ondergronden, ook op bestaande dakbedekking Het is licht in gewicht dus gebruiksvriendelijk Het is bestand tegen alle invloeden van weer en hoge temperaturen Het is recyclebaar en dus milieuvriendelijk Het is onderhoudsvriendelijk EPDM dakbedekking kan worden gebruikt voor zowel nieuwbouw als renovatie Het is worteldoorgroei bestendig dus geschikt voor groen- en sedumdaken Het is geschikt om zonnepanelen op te plaatsen Het is geschikt als ondergrond op een dakterras of balkon Het is ook te gebruiken voor andere toepassingen zoals luchtdicht bouwen.

De EPDM dakbedekking is niet alleen te gebruiken voor nieuwe daken, maar het is ook uitstekend geschikt voor reparatie en renovatie. Na het leggen van nieuwe EPDM dakbedekking ziet een dak er weer strak uit en is het weer vele tientallen jaren waterdicht! Met het kopen van EPDM dakbedekking maakt u een uitstekende keuze.

Epdm Dakbedekking Online Kopen - Epdmxl

Natuurlijk kunt u bij ons ook terecht voor de juiste EPDM lijm. Een nieuw dak plaatst u natuurlijk niet elke dag, wij kunnen ons dan ook voorstellen dat u graag meer wilt weten over EPDM. Interexpress heeft dan ook een serviceteam dat u graag advies op maat geeft. U kunt ons bereiken door te bellen naar 085 065 6810 of te mailen naar [email protected]..

is een flexibele kunststof dakbedekking die meestal uit één groot membraan bestaat. De dakbedekking is op elke gewenste maat te bestellen en met EPDM is het dak bijna direct waterdicht, ongeacht de verschillende toepassingen. De verwerking van EPDM op dak is erg gemakkelijk en er kunnen in korte tijd veel meters worden gemaakt.

Epdm Dakbedekking - Bmn

Meer weten over EPDM-dakbedekking en de verschillende toepassingen ervan? In ons blog beschrijven we uitgebreid welke EPDM-systemen geschikt zijn voor welke daken, hoe deze vervolgens gelegd dienen te worden en wat de voor- en nadelen van de verschillende EPDM-systemen zijn. Na het lezen van deze punten bent u als dakdekker op de hoogte van alle ins en outs over het .



met grind of tegels) / partieel verkleefd / volledig verkleefd middels inductielassysteem EPDM losliggend geballast is de meest duurzame toepassing binnen de verschillende systemen. Een kimfixatie voorkomt dat de loskomt in de hoeken. Deze wordt gerealiseerd door te gebruiken. Het EPDM-membraan wordt niet gehecht aan de ondergrond, waardoor er minder snel beschadigingen of scheuren ontstaan.

#128 Epdm Dakbedekking Aanbrengen - Gadero

Hierdoor veroudert het dak minder snel. Alleen wanneer de constructie van het gebouw is berekend op het extra gewicht van de ballastlaag, kan dit type daksysteem worden toegepast. Ondanks dat deze EPDM-dakbedekking weinig onderhoud vergt en makkelijk kan worden losgehaald, is het wel noodzakelijk om de ballastlaag regelmatig te reinigen.

Advies is om via een inkeping de staat van het dak goed te onderzoeken om te bepalen hoe het huidige dak is opgebouwd. Hierbij wordt er zowel gekeken naar de onderconstructie van het dak als naar de zelf. Een uitgebreide dakinspectie kunt u door één van laten uitvoeren. Zij kunnen u tevens ondersteunen met bouwfysische berekeningen, projectbegeleiding en onderhoudsadvies.

Interesse In Epdm Dakbedekking? - De Jong Bouw

Bij oudere daken is er vaak geen sprake van isolatie, waardoor er veel binnenwarmte ontsnapt. Door PIR-isolatieplaten aan te brengen op een goed dampscherm, wordt vocht in de binnenlucht tegengehouden en condensatie in de isolatie voorkomen. kan volledig verkleefd worden op de ondergrond, bijv. op (gas)beton, hout, bitumineuze dakbedekking en gecacheerde PIR-isolatiematerialen.



Let wel op: een groendak is geen ballast! Bij dit daksysteem en bij ondergronden die niet optimaal hechten, wordt het volledig verkleefd. Dit is noodzakelijk om te voorkomen dat de dakbedekking losraakt. Deze verwerking wordt veel toegepast bij carports, parkeerdaken en overkappingen. Een kan ook worden bevestigd met het unieke bevestigingssysteem van OMG Rhino, Bond, gebaseerd op elektromagnetische inductielastechnologie.

Wat Is Epdm Dakbedekking? - Technisch Werken

U bent belandt in dé webshop van Nederland voor uw EPDM dakbedekking die u nodig heeft voor het langdurig waterdicht maken van een nieuw of bestaand plat dak. EPDM is een synthetische rubber folie wat jaren, zelfs wel tot meer dan 50 jaar meegaat, mits op de juiste manier gelegd.

Wanneer u bijvoorbeeld een groen dak wilt gaan maken of zonnecollectoren op uw dak wilt plaatsen dan is EPDM een uitgelezen product om onder uw groendak en/of zonnecollectoren te plaatsen. EPDM vijverfolie is een heel mooi product voor uw vijver of waterbassin. Onze EPDM-vijverfolie wordt op een andere manier bewerkt in de fabriek dan EPDM-dakfolie.

Epdm Dakbedekking - Dak - Vihamij

Deze beschermlaag wordt niet in de EPDM-vijverfolie verwerkt, omdat de vliegvuurbestendigheid niet goed is voor levende organisme. EPDM dakbedekking heeft meerdere voordelen. Dat moet ook wel wanneer het wordt gebruikt bij het waterdicht maken van een bestaand of nieuw plat dak. Wanneer u zelf handig bent, kunt u EPDM folie op een eenvoudige wijze zelf leggen.

Wij willen echt alleen de beste producten aan u leveren! Door de enorme waterdichtheid van EPDM folie is het een ijzersterk product bestand tegen water en vochtigheid. Het water kan niet doordringen door de folie waardoor uw woning droog blijft, precies zoals het hoort. EPDM dakbedekking is UV bestendig. Hoe lang de zon ook op de EPDM brand het is blijvend elastisch.

Epdm Dakbedekking - Dak - Installand.nl

Er zit géén boven of onderzijde aan de EPDM en ook hoeft de folie niet gereinigd te worden. Deze kan direct, snel en eenvoudig op het dak verlijmd worden. U heeft de keuze uit de meest verkochte EPDM van 1. 14 mm dikte en de 1. 52 mm dikke EPDM-folie.



De 1. 52 mm dikke dakbedekking adviseren wij wanneer, kiezel, groendak, dakterras of zonnepanelen op de EPDM komen. Nog een voordeel van EPDM-dakfolie t. o.v. bijvoorbeeld bitumen is, dat het koud gelegd wordt en volledig verlijmd dient te worden met onze contactlijm. U hoeft dus niet met branders aan de gang, met kans op eventuele brandschade zoals helaas wel eens met het leggen van bitumen het geval is.

Vos Epdm Dakbedekking

Dit wil zeggen dat de EPDM dakbedekking bestand is tegen vliegvuur, zoals het bouwbesluit en de norm NEN 6063 “bepaling van het brandgevaarlijk zijn van daken”, voorschrijft. Wanneer we u overtuigd hebben van alle voordelen die onze EPDM-folie heeft, neem dan contact met ons op of plaats uw bestelling. Wij leveren onze producten zo spoedig mogelijk.

Ook ontvangen wij graag uw feedback zodat wij onze service blijvend kunnen verbeteren waar nodig. U kunt ons elke werkdag bereiken tijdens kantooruren. Nog even voor u op een rijtje: U profiteert van de volgende voordelen wanneer u op zoek bent naar EPDM-folie bij EPDMTotaal. Snelle levering Alle bedragen zijn inclusief BTW Altijd op maat gesneden Scherpe prijs voor een A-kwaliteit Lange levensduur EPDM is duurzaam en UV bestendig Twijfel dus niet langer en neem eens een kijkje op de website voor meer informatie of neem contact op met één van onze medewerkers van de klantenservice.

Een reactie posten

0 Reacties