Zinken dakgoot

Zinken dakgoot


In dit artikel lees je alles over de zinken dakgoot en alles wat daarbij hoort. Er zijn veel verschillende soorten en naast zink worden er ook vaak andere materialen gebruikt. In dit artikel nemen we je mee in dit onderwerp. 



De Dakgoot van zink

Zinken dakgoot bestellen? Een zinken goot wordt gebruikt om het water vanaf het dak op te vangen. De goot van zink zorgt ervoor, dat het water op de juiste manier naar onderen komt. Er zijn veel verschillende soorten dakgoten. Welke soort Zinken dakgoot je nodig hebt, hangt af van jouw dak en wensen.

Veel gebruikte Goten zijn de bakgoot, mastgoot, kilgoot, verholen goot en de EPDM dakgootbekleding. De dakgoot die je nodig hebt hangt af van je smaak en de bestaande situatie.

zinken goten zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten. De  M44 (voor mastgoot) en de B44 (voor bakgoot) zijn de meest gangbare afmetingen voor de zinken dakgoot in Nederland. Naast de Nederlandse maatvoeringen worden er ook Duitse maten gebruikt.  Dit komt minder vaak voor. De benodigde maat voor de Dakgoot van zink hangt af van de afstand tot de waterlijn. De overstek moet ruim binnen de dakgoot van zink liggen.

Voor het plaatsen van de Zinken dakgoot heb je ook verschillende onderdelen nodig. Denk hierbij aan het kopschot, een tapeind, een expansiestuk, een hoeklijn en de juiste gootbeugels.

Een reactie posten

0 Reacties